Beskrevne arter:

 

dansk Hvidhalset Hejre
engelsk Pacific Heron
Ardea pacifica

engelsk Brief English text
Links
Names in other languages

 

 

Længde:

76-107 cm

 

 

Vingefang:

 

 

 

Vægt:

650-107 cm

Hejresiden Oles side

Beskrivelse: Overside og vinger er mørkegrå med et blåt skær. Halsen er hvid med nogle mørke (brune og sorte) pletter i en stribe ned ad halsens forside. Næb og ben er mørkegrå. Øjnene er gule.

Hvidhalset hejre spiser: fisk, frøer, salamandre og vandinsekter. Kan også spise (andre) små krybdyr.

Hvidhalset hejre ruger mest i kolonier og ofte sammen med andre arter. Den lægger op til 5 ovale lyseblågrå æg.

 

Udbredelse: Australien og Tasmanien
udbredelseskort
Levesteder: Vådenge, floder, sumpe, strandsøer, vandhuller og lavvandede vådområder.

Det videnskabelige navns betydning: Ardea er latin og betyder hejre. Pacifica er latin og betyder fredelig. Der henvises her til Stillehavet (som på engelsk hedder Pacific Ocean). Magellan syntes i sin tid, at dette verdenshav var "stille" eller "fredeligt", efter at han havde passeret det stræde, der nu er efterkaldt efter ham, nemlig Magellanstrædet, som kan være meget stormfuldt.

toptopNavne på andre sprog

Ardea Pacifica (Litt.: Latham 1802)

dansk Dansk: Hvidhalset Hejre italiensk Italiensk: Airone collobianco
engelsk Engelsk: Pacific Heron - Synonym White-necked Heron nederlandsk Nederlandsk (hollandsk/flamsk): Withalsreiger
finsk Finsk: Valkopäähaikara spansk Spansk: Garza cuelliblanca
fransk Fransk: Héron à tête blanche - Synonym: Héron à gorge blanche tysk Tysk: Weisshalsreiher

Referencer

engelsk:

toptopLinks med billeder

engelsk engelsk:

Se flere billeder af Hvidhalset Hejre via Google.

 

 

Google
WWW Hejresiden

Hejresiden er IKKE optimeret til Internet Explorer


© Ole H. Nielsen
Oplysninger om fejl, urigtigheder eller misforståelser på hejresiden og forslag til forbedringer modtages med taknemmelighed webmaster@olehnielsen.dk