Beskrevne arter:

 

dansk  Kalothejre
eneglsk  Capped Heron
Pilherodius pileatus

engelsk Brief English text
Links
Names in other languages

 

 

Længde:

51-59 cm

 

 

Vingefang:

 

 

 

Vægt:

518-591 g

Hejresiden Oles side

 

Kalothejren kan hurtigt kendes på dens sorte kalot på en ellers stort set hvid fjerdragt. Ryggen har dog et lyserødt skær og i yngletiden får fjerdragten (navnlig hals og bryst) et gulligbrunt udseende, muligvis farvet af pudderdun. Kalothejren har to eller tre lange hvide nakkefjer. Halsen er ret tyk. Næb, ben og fødder er marineblå, eller måske skal man snarere kalde næbbet kobaltblåt.

Ungfugle har ingen nakkefjer og kalotten er stribet.

Kalothejren spiser små fisk, insekter, insektlarver, frøer og haletudser.

Udbredelse: Fra Panama til Peru og Sydamerika.
udbredelseskort
Levesteder: Hovedsagelig langs flodbredder, men også i udkanten af vådområder omkranset af skov, ved lavvandede vandløb og småsøer

Det videnskabelige navns betydning: Ja det lyder nærmest som var det "fra Herodes til Pilatus", men Pilherodius kommer fra græsk, idet pilos betyder kalot og erodius eller herodius betyder hejre - altså kalothejre. Pileatus er latin og betyder med kalot.

toptopNavne på andre sprog

Pilherodius pileatus (Litt.: (Boddaert) 1783)

dansk Dansk: Kalothejre nederlandsk Nederlandsk (hollandsk/flamsk): Kapreiger
engelsk Engelsk: Capped Heron portugisisk Portugisisk: Garça Real
finsk Finsk: Kalottihaikara spansk Spansk: Garciola real
fransk Fransk: Héron coiffé - Synonymer: Héron casqué, Bihoreau blanc tysk Tysk: Kappenreiher

Referencer

engelsk:

toptopLinks med billeder

engelsk engelsk:

portugisisk portugisisk:

Se flere billeder af Kalothejre via Google.

 

 

Google
WWW Hejresiden

Hejresiden er IKKE optimeret til Internet Explorer


© Ole H. Nielsen
Oplysninger om fejl, urigtigheder eller misforståelser på hejresiden og forslag til forbedringer modtages med taknemmelighed webmaster@olehnielsen.dk